0314 848080 info@gewoonlaurens.nl

 

 

 

 

even voorstellen

“Míjn palet aan verschillende kleuren kan ik binnen Gewoon Laurens mengen tot een nieuw, uniek pigment.”

Wie ben ik?

Ik ben Laurens en ik ben in 1980 geboren in Doetinchem. Ik ben getrouwd, woon in het centrum van Doetinchem en samen zijn wij gastouders van een talent uit de jeugdopleiding van Betaald Voetbalvereniging De Graafschap.

Na mijn studie kind- en jeugdpsychologie aan de Universiteit Utrecht ben ik Nederlands gaan studeren in Nijmegen. Ik ben sinds 2007 werkzaam in het voortgezet en beroepsonderwijs als docent maar vooral als leerlingbegeleider. In deze rol heb ik onder andere het dyslexiebeleid voor mijn toenmalige werkgever mogen schrijven en heb ik het Passend Onderwijs vorm mogen geven. Een van de mooiste dingen die ik mocht doen was het organiseren van een Challenge Day (bekend van KRO-programma Over de Streep) en hiervoor de nazorg op me nemen.

Het verzorgen van de lessen Nederlands vind ik erg leuk , maar mijn hart ligt vooral bij het begeleiden en coachen van de leerlingen. Kinderen helpen, coachen en ondersteunen bij voor hen lastige situaties geeft mij in mijn werk de meeste voldoening. Een logische stap dus om te onderzoeken of ik het lesgeven niet koncombineren met het effectief helpen van kinderen, jongeren en hun ouders buitreten schooltijden. 

Om mijn woorden om te zetten in daden ben ik de opleiding tot kinder- en jeugdcoach gaan volgen via CIVAS. Een waardevolle aanvulling op alle kennis die ik al had vanuit mijn opleidingen en de praktijk. En nu is het dan zover: Gewoon Laurens is geboren!

coaching

Wat coaching van kinderen en jongeren voor mij zo bijzonder maakt, is dat het zelfoplossend vermogen van kinderen en jongeren enorm groot is. Kinderen, jongeren en ouders die vastlopen, het even niet weten, denken dat ze iets niet kunnen of het nooit zullen leren, ontdekken ineens dat ze tot veel meer is staat zijn dan ze denken. Kinderen en jongeren verrassen hun ouders, hun omgeving, vrienden en bovenal zichzelf. Ik begeleid kinderen en ouders graag bij de zoektocht en help het ‘probleem’ in perspectief te plaatsen. Soms is een klein zetje genoeg om positieve verandering teweeg te brengen, waardoor er ineens ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën en groei. Als ik hieraan kan en mag  bijdragen is dat geweldig!

Nederlandse taal

Zoals ik eerder al schreef, heb ik Nederlands gestudeerd in Nijmegen. Sinds 2007 mag ik lessen Nederlands verzorgen op alle niveaus, van vmbo-basis tot en met het vwo en binnen het beroepsonderwijs. Daarnaast heb ik veel scripties geredigeerd, cv’s en motivatiebrieven gecorrigeerd, artikelen mogen (her)schrijven en teksten (voor websites) geschreven. Mijn liefde voor en kennis van de Nederlandse taal zet ik graag in binnen Gewoon Laurens. Als extra diensten bied ik daarom ook bijlessen en examentrainingen aan. Ook zet ik mijn vaardigheden graag in om ook uw tekst te schrijven of te verbeteren.

Meer informatie vindt u in het menu, onder het kopje overige diensten.

Neem contact op met Gewoon Laurens